Suomen Tanssii Tähtien kanssa -ohjelman historian ensimmäinen mies- ja naispari nosti same sex -tanssin hetkessä koko kansan tietoisuuteen

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman (TTK) parinvaihtoviikko huipentui sunnuntaina 3.11.2019. Juontaja Mikko Leppilampi kysyi suoran lähetyksen alussa tuomareilta, kuinka isosta asiasta on kyse, kun parketilla nähdään kaksi same sex -paria? 

Jukka Haapalaisen mukaan ”tämä ei sinäänsä ole mitään uutta tanssimaailman sisällä, koska same sex -kilpailuja on järjestetty ympäri maailmaa jo vuosikausia”.

Hän jatkoi sanomalla, että ”myöskin Suomessa on yhdistyksiä, jotka toimivat tämän asian ympärillä. Ja tottakai tässä nykyisessä hyväksynnän ilmapiirissä tää on vaan luonnollinen ja mukava lisä meidän ohjelmaan.” 

Tuomareista Helena Ahti-Hallberg korosti, että ”arviointikriteerit eivät mitenkään muutu siksi, että meillä on parinvaihtoviikko”.

Täydet 30 pistettä ja aplodit seisten

Näyttelijä Christoffer Strandberg tanssi voimakkaan ja koskettavan paso doblen Matti Puron kanssa. Kappaleeksi oli valittu Samuli Putron Olet puolisoni nyt

”Me ollaan TTK:n eka miespari, ja mä haluan, että mua haastetaan ja mä haluan, että me ollaan kaksi vahvaa miestä”, sanoi Christoffer treenisalilla TTK:n introssa.

Ennen suoraa lähetystä Christoffer kertoi MTV Uutisten haastattelussa, että “häntä vähän pelottaa”. Koko haastattelu on luettavissa täällä.

Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi, koska välittömästi esityksen jälkeen live-yleisö nousi seisoen osoittamaan suosiotaan ja tuomareilta tuli täydet pisteet.

Matin suunnittelemassa koreografiassa nähtiin erikoisuutena viejän vaihtaminen useita kertoja kesken tanssin haastavissa kuvioissa: “partnerit vaihtoivat osia, mikä on same sex -kilpailumaailmassa erittäin paljon käytetty tapa tanssi. Te teitte ne todella tyylipuhtaasti ja sujuvasti”, Jukka Haapalainen kommentoi tanssin jälkeen. 

“Tasavertainen, korkea taitotaso, viestinne oli uskottava”, Jorma sanoi ja kertoi liikuttuneensa kananlihalle.

“Mä rakastin, miten te onnistuitte luomaan tunteen, miten uhka on läsnä koko ajan”, Helena täydensi.

Tuomareilta täydet kolme kymppiä saanut tanssi on nähtävissä täällä:

Kissamaisia liikkeitä

Miesparin lisäksi parketilla nähtiin Suomen TTK historian ensimmäinen naispari. Tanssinopettaja Katri Mäkinen suunnitteli koreografian foxtrotiin, jonka hän tanssi Meeri Koutaniemen kanssa Aki Sirkesalon Kissanaisen tahtiin. 

Kuva: www.instagram.com/meerikoutaniemi 

Tuomarit kiinnittivät kommenteissa eniten huomiota tanssin eroottisuuteen, mutta Jukka nosti esille myös sen, että “otteiden vaihdot sujuivat oikein hienosti ja loistava balanssi kaikkien näiden vapaiden ja otteellisten välillä oli selvästi nähtävissä.” 

Helena antoi Meerille positiivista palautetta erityisesti loistavasta tanssiasennosta ja Katrille nerokkaista otteiden vaihdoista. 

Pisteissä esitys ylsikin lähes yhtä korkealle miesten tanssin kanssa saaden kolme yhdeksikköä eli 27 pistettä. Meerin ja Katrin tanssi on katsottavissa täällä: 

Lue lisää

Iltasanomat (3.11.2019).Christoffer Strandberg ja Matti Puro korjasivat täyden potin TTK:n parinvaihtoviikolta – tuomarit yksimielisiä: ”Liikutuin kananlihalle”

MTV Uutiset (3.11.2019). Historiallinen hetki Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksessä! Liveyleisö nousi huutamaan seisoen: ”H*lvetin hyvä!”

Iltalehti (3.11.2019). Tanssii tähtien kanssa – ohjelmassa nähtiin ensimmäinen naispari – Jorma Uotiselta satoi ylistystä Meerille ja Katrille: ”Se erotiikka!”

Iltasanomat (3.11.2019). TTK-lähetyksessä tehtiin historiaa – Meerin ja Katrin kissamainen foxtrot valloitti Jorma Uotisen: ”Nyt iskivät kiihkeät kiimaiset kissat

MTV Uutiset (3.11.2019). Tämä esitys veti Tanssii Tähtien Kanssa -tuomarit sanattomiksi eroottisuudellaan: ”Aivan hillitön!

Koonnut: Susanna Mikander

Kommentointi on suljettu.

A WordPress.com Website.

Ylös ↑